Opis nekretnine

Villa Luna je smještena u Štrosmajerovoj ulici, tipičnoj uskoj ulici u srcu Starog grada Cavtata. Vila datira iz 17. vijeka i pod zaštitom je države kao nacionalna baština.  Najviši standardi gradnje realizovani su da bi se stvorio luksuzni objekat sa 5 spavaćih soba, 5 kupatila, a da bi se istovremeno održao duh 17-tog vijeka. Iza visokih zidina i tipičnih mediterenskih stabala, iza duplih vrata, krije se oaza mira, zeleni, lijepi vrt sa stablima mandarina i maslina koja prižaju divnu hladovinu.

Nekoliko stepenica vodi iz vrta na prostranu terasu na prvom katu. Na terasi je veliki stol za objedovanje za 10 osoba. Na terasi se nalazi  i Jacuzzi / whirlpool sa koga se ima prekrasan pogled na Cavtatski zaljev i otvoreno more.

 

Prizemlje kuće je povezano sa vrtom sa dvoje dvokrilnih vrata. Tu je velika otvorena kuhinja i trpezarija. U prizemlju se također ima i grijani zatvoreni bazen sa vodopadom i vodenim mlazom u kotra smijeru od plivanja. Svjetla i muzika u bazenu upotpunjuju ugođaj.

 

Vinski podrum je ispunjen impresivnom kolekcijom hrvatskih vina, koja možete konzumirati u dogovoru sa vlasnicama.

Sa prizemlja, kamene stepenice vode do velikog dnevnog boravka sa bogatom sofom koja se, po potrebi, može pretvoriti u dodatne ležaje. Veliki TV, udobne fotelje i dodatni veliki stol, čine ovaj prostor udobnim za opuštanje i druženje, a otvoreni kamin zimi daje cijelom prostoru topao ugođaj.

Na prvom katu su dvije kvokrevetne spavaće sobe i dva kupatila, a na trećem tri spavaće sobe i njihova en-suite kupatila.

Glavna spavaća soba ima luksuznu kadu, za dodatni dašak glamura

Karakteristike
Položaj
Hrvatska
Cavtat
Pozicija
30 Minuta
10 Minuta
5 Minuta

TURISTIČKI SMJEŠTAJ: DUBROVNIK - CAVTAT: VILA LUNA U STAROM GRADU

Cavtat, Old Town, Hrvatska

5 Spavaće sobe
Objekat ID #1187
Osnovne informacije
Objekat ID : 1187
Ref. HPM : HR36CT05-V
Vrsta objekta : Vila
Kategorija : Stan na dan
Stambena površina m2 : 150
Prostorije : 6
Spavaće sobe : 5
Pogled : Na more
Kapacitet : 11
Kategorija smještaja : *****
Godina izgradnje : 2015
Minimalan broj noćenja : 7
Agent za prodaju
HPM Nekretnine Trebinje
Kolubarska 5
Style Selector
Select the layout
Choose the theme
Preset colors
No Preset
Select the pattern