Objekat HELVETIC

U bivšoj kasarni u samom centru Trebinja počela je izgradnja ove stambene zgrade. Riječ je o objektu koji je od gradska pijace i bašte pod platanima udaljen svega pet-šest minuta hoda. Ovaj stambeni objekat okružuje brojno zelenilo, a nalazi se na svega nekoliko minuta hoda od Gradskog parka, trebinjskih fakulteta, Policijske uprave, supermarketa Kort i Bingo, Autobuske stanice.

Ovaj dio grada je veoma miran, a zgrada je zaklonjena od svakodnevnih pogleda i gustine saobraćaja. Zgrada će imati lift i video nadzor, a svaki stan inverter klimu.

Objekat ima podzemnu garažu i vanjski parking i dva lifta, a stambene jedinice različitih struktura organizovane su na svih sedam etaža.
Svi stanovi imaju balkone (lođe ili terase). Objekat se sastoji od dvije lamela, sa dva stambena ulaza i dvije odvojene garaže.
Ukupan broj parking mjesta u garaži je 25 (Lamela 1 – 14 mjesta, Lamela 2 – 11 mjesta). Na etažama se nalazi 15 stambenih jedinica (Lamela 1 – 67, Lamela 2 – 48)

Projekat je rješenje trebinjske Konture, a izvođači radova su renomirane firme sa brojnim referencama u ovoj oblasti – Hercgradnja i Antikorozija.

U osnovi je 17 stanova, i to: 2 garsonjere, 13 jednosobnih, 2 dvosobna stana.
Na povučenoj etaži na vrhu je 13 stanova od čega 8 jednosobnih i 5 dvosobnih stanova.

LAMELA 1

LAMELA 2